Råd & stöd

Kvinno- och tjejjouren Ada kan erbjuda dig som är eller har varit har utsatt för våld eller hot om våld olika former av råd, stöd och information. Du kan även som yrkesverksam, anhörig eller vän kontakta oss med dina frågor och funderingar och få råd, stöd och information. Det går att vara anonym i all kontakt med oss, enda undantaget är om du genom socialtjänsten beviljats plats i Adas skyddade boende. För att komma i kontakt med oss kan du antingen ringa, maila eller lämna meddelande på vår telefonsvarare så kontaktar vi dig.

Till våra telefoner kan du höra av dig för att få stöd och prata om vad du är, har varit eller är rädd för att utsättas för, få råd och information om vad du har för rättigheter och vilka myndigheter som har skyldighet att hjälpa dig, boka tid för stödsamtal på vår samtalsmottagning samt söka skyddat boende.

Vi erbjuder juridisk rådgivning där juridikstudenter kan ge dig information angående juridiska frågor och funderingar.

Genom vår tjejjourschatt kan du som identifierar dig som tjej prata och ställa frågor, stora som små, genom att chatta med oss på söndagar kl. 19-21.

På vår samtalsmottagning kan du träffa och prata med någon av oss på Ada utifrån just dina behov. Du kan prata om upplevelser av olika former av våld och hot och vi erbjuder information, kan hänvisa dig vidare till ytterligare verksamheter i samhället och stötta dig vid kontakt med polis, socialtjänst eller andra myndigheter.